Aysel Zeynep Gürcan Edebiyat Temmuz 2024

Değişim

Değişim, yaratılışla başlayan ve bugün de süren bir gerçek.  Peki gezegenimizde neler değişiyor?

Mevsimlerle beraber değişen hava şartları ve yetişen farklı farklı canlılar göze çarpıyor.

Peki insanlar da değişim gösterir mi? Hamile bir anneye bakacak olursak birçok değişimi fark edebiliriz. Annenin hormonları değişir, vücudu değişir. Vücutta bebek için bir sağlıklı ortam oluşturulur. Bu değişim, pozitif bir değişimdir ve birçok güzelliğin doğmasına vesile olur.

Duygularımıza bakalım bir de. Korkularımız büyüdüğümüzde yerini meraka bırakır ya da endişelerimiz değişir. Mutluluk vesilelerimiz bile zamanla değişir. Küçükken annemizin okuduğu bir kitap, küçük bir çikolata bizleri mutlu ediyorken büyüdüğümüzde bizi mutlu eden şeyler değişir.

Değişimin de her şeyde olduğu gibi güzel ve faydalı olanı makbuldür. Kötü yönde olan değişim, insanın hem geçici dünya hayatına hem de ebedî hayatına zararlar verebilir. Tövbe kapısına, gerçek Sevgili’ye koşmamız lazım.

Bir psikologdan bir cümle duymuştum: “İnsanın değişmeyeceğine inansaydım bu işi yapmazdım.” Bazı şeyler zamanla değişir belki, ama biz kendimizi değiştirmeden, değişimin bize gelmesini beklemek büyük bir yanılgıdır. Biz gelişerek, çaba sarf ederek, doğru yolda kalarak değişeceğiz ki sonunda güzel bir gül bahçesine varalım.

Bu yolculuk sırasında görüşmek dileği ile.