Film Tanıtımı Genç Çağlayan Temmuz 2024

Otto Adında Bir Adam

Otto, eşi Sonja’nın ölümünden sonra hayata küsmüş, katı kuralları olan ve huysuz bir adamdır. Mahallenin düzenini bozan herkese karşı sert bir tavır sergiler. Bir gün, mahalleye taşınan göçmen bir aile, Otto’nun hayatını değiştirir. Başlangıçta mahalleye taşınmalarına karşı çıkan Otto, zamanla onların iyi niyetli ve yardımsever insanlar olduğunu fark eder. Marisol adındaki kadın, Otto’nun sert kabuğunun altındaki yumuşak kalbli adamı ortaya çıkarır. Otto, Marisol ve ailesinin yardımıyla hayata yeniden bağlanmaya başlar.

Film, komedi anlarını, Otto’nun nefis mücadelelerine dair dokunaklı sahnelerle ustalıkla dengeliyor. Otto Adında Bir Adam nezakete, dostluğa ve samimi kişilerin dönüştürücü gücüne dokunaklı bir tarzla dikkat çekiyor.

Filmin yürek ısıtan mesajı, her yaştan seyircide yankı buluyor. Bizi başkalarına ulaşmaya, hayatın basit anlarının güzelliğini kucaklamaya, geçmiş acılardan kurtulma cesaretini bulmaya ve yeni başlangıçları kucaklamaya teşvik eden bir hikâye sizi bekliyor.

Filmden iktibaslar:

Otto: “Bana ikinci bir şans verildi ve onu boşa harcamayacağım.”

Otto: “Ben kötü bir insan değilim. Ben sadece … farklıyım.”

Otto: “Anlaşılması zor biri olmaya çalışmıyorum. Sadece kendim olmaya çalışıyorum.”

New York Times’ın yorumu ise şu şekilde: “Tom Hanks’in muhteşem performansı, bu dokunaklı ve düşündürücü filmi unutulmaz kılıyor.”

Orijinal ismi: A Man Called Otto
Yapım yılı: 2022
Yönetmen: Marc Forster
Oyuncular: Tom Hanks, Mariana Treviño, Rachel Keller, Manuel Garcia-Rulfo