Ağustos 2024 Edebiyat Meral Karaduran

Sabır ve Umudun Gücü 

Bir zamanlar küçük bir köyde, birbirine çok bağlı iki arkadaş yaşardı; isimleri Elif ve Yasemin.

Bu iki arkadaş, her gün beraber oynar, birlikte vakit geçirir ve hayaller kurarlardı.

Birbirlerine olan dostlukları herkes tarafından bilinirdi.

Bir gün, Elif’in babası büyük bir şehirde iş bulup oraya taşınmaya karar verdi. Elif, bu habere çok üzülmüştü. Yasemin de en yakın arkasının gideceğini duyunca çok mutsuz oldu. Ayrılık günü geldiğinde, iki arkadaş birbirine sıkıca sarıldı ve gözyaşları içinde veda ettiler.

Elif şehirde yeni bir hayata başladı, yeni arkadaşlar edindi. Ama her aksam Yasemin’i ve köyde geçirdikleri güzel günleri düşündü. Yasemin de köyde kendini yalnız hissediyordu ve Elif’i çok özlüyordu. İkisi de zaman zaman birbirine mektuplar yazıyor, eskisi gibi olmasa da iletişim kurmaya çalışıyorlardı.

Bir gün Elif, kitaplığında bir kitap gördü ve okumaya başladı. Kitaptaki başlıklara bakarken “Ayrılık” başlığı dikkatini çekti. O sayfayı açtı ve okumaya başladı: “Ayrılıklar bizi olgunlaştırır ve sabretmeyi öğretir. Zor zamanlarda sabırlı olmalı ve umudumuzu kaybetmemeliyiz. Ayrılıklar kalıcı değildir; dualar ve umutla tekrar birleşebiliriz.”

Elif, bu sözlerden çok etkilendi. O günden sonra, ayrılığın geçici olduğunu ve bir gün Yasemin’le tekrar bir araya geleceklerine inanmaya başladı. Her gün sabırla o günü bekledi ve dualar etti.

Aylar sonra, Elif’in ailesi tekrar köye dönmeye karar verdi, çünkü büyük şehir hayatı onlar için çok zor olmuştu. Bu haber Elif’i çok mutlu etti. Yasemin’i göreceği için hiç olmadığı kadar sabırsızlanıyordu. Köye döndüklerinde ilk iş olarak Yasemin’i aradı. İki arkadaş, uzun bir aradan sonra tekrar buluştu ve birbirlerine sımsıkı sarıldılar. Aralarındaki bağ hiç kopmadı; hatta daha da güçlendi.

Elif, bu yaşadıklarından önemli bir ders çıkardı: Ayrılıklar zor olsa da sabır, umut ve dua ile aşılabilir. Sevdiklerimizden uzak kalsak bile, kalben bağ kurduğumuz sürece hiçbir ayrılık kalıcı değildir.